Jdi na obsah Jdi na menu
 


Závod vlčat a světlušek, 12.4.2014

13. 4. 2014

zvas.jpgLetos poprvé se Papoušci vypravili na okresní kolo tradičního závodu vlčat a světlušek. Chvíle před odjezdem byly napínavé, neboť bylo pět minut po plánovaném srazu a vlčácké družstvo se dosud nesešlo v akceschopném počtu, ale nakonec se všichni přiřítili a mohli jsme vyrazit. V Ostravě prvním bojovým úkolem dne bylo v počtu tří oddílů a několika normálních smrtelníků se namačkat do autobusu běžné velikosti – posléze se povedlo, a my jsme tak vynalezli a hned ozkoušeli (další) jedenáctý skautský zákon: Skaut je stlačitelný.

Závod probíhal v areálu Hornického muzea, takže když jsme měli volno mezi jednotlivými starty, dováděli jsme na prolézačkách, klouzali po svahu nebo se vozili důlním vláčkem. Každá družina absolvovala tři trasy s celkem devíti stanovišti, jako byla např. první pomoc, překážková dráha či logické myšlení.

p4128895.jpgDařilo se nám ve znalosti přírody a dopravních značek, ve všímavosti a v disciplíně vlast a skauting, naopak pokazili jsme si to na orientaci a manuální zručnosti, jinak jsme se pohybovali víceméně v průměru. Ačkoliv obě naše soutěžní hlídky tvořili převážně nováčci, a za půl roku se samozřejmě nemohli naučit vše, co by se jim na závodě hodilo, neskončili jsme nejhůř – vlčata se umístila z 15 hlídek dvanáctá, světlušky sedmé z 13.

Takže předsevzetí nebýt poslední a pokud možno ani předposlední jsme úspěšně naplnili, den jsme si užili, můžeme být spokojení. Za dva roky budeme zkušenější a bude z nás vážná konkurence . Díky všem za dobrou reprezentaci a také za to, že se zodpovědně zúčastnili v plném počtu!