Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zahajovací hra Poklad bílého hada, 5.9.2014

9. 9. 2014

p9051784.jpgJe první zářijový pátek a my začínáme další rok společných zážitků na skautské stezce. Už tradičně je na dnešek připravena velká hra otevřená i mimooddílovým zájemcům a potenciálním nováčkům.

Účastníci jsou rozděleni do pěti týmů a každý dostává kus zprávy o pokladu psané tajným písmem. Klíč k tajnému písmu získávají při plnění rozmanitých úkolů na osmi stanovištích. Během hry musejí prokázat svou obratnost při překonávání "pavučiny", odvahu a sílu na lanové překážce, paměť při hře s plyšáky, trpělivost při odstřihávání bonbónů... Čeká je také slalom na koloběžce, sestřelování nafukovacích balónků šipkami, hledání a navazování provázků... Největší úspěch má Choroš stylově převlečený za piráta, který si členstvo seřadí ke zdi, aby uhýbalo před jeho vybíjením hadrovými míčky .

p9051803.jpgKdyž pak všech pět týmů dá své rozluštěné informace dohromady, zbývá jen zaměřit dva azimuty a najít truhlu s pokladem.

Poté, co je kořist rozdělena, ještě jdeme na hřiště, kde zahajujeme nový oddílový rok pokřiky a předáním odrostlých Cvrčků a Papoušků do nových družin.

Počasí nám více než přálo, hra se líbila, vypadá to také na několik šikovných nováčků, tentokrát zejména do družiny Cvrčků, takže po šesté hodině se loučíme spokojeni a těšíme se na vše, co nás letos potká...

Díky všem Vorvaňům i Krocanům, kteří přiložili ruku k dílu!

Zuzka