Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výroční splaz na Kamence, 16.-19.11.2023

21. 11. 2023

Největší akce podzimu začala pro skauty a rovery už ve čtvrtek odpoledne. Dojeli jsme na Kamenku, zabydleli se a vypukl povedený program, při němž jsem si pouštěli a interpretovali písničky inspirované československou historií. Poté ještě družiny pekly buchty k zítřejší snídani.

V pátek ráno jsme vyrazili do Heřmánek k vlaku vyzvednout vlčata a světlušky. Po obědě a krátké seznamovací hře vypukla akční hra na téma, co všechno bychom nesměli dělat za komunismu. Jezevčíci a Lamy pak tvořili fotokomiksy na téma Buď připraven a vlčata a světlušky hrály hry a plnily Stezky.

Večer patřil zpěvu a několik dobrovolníků pak promítalo fotky a povídalo o svých cestách po Česku i zahraničí. Nakonec ještě zahořel malý ohýnek, u něhož byli Žabka a Dino přijati mezi rovery.

dsc_0765.jpg

Sobotní dopoledne jsme strávili hrami a dováděním na hřišti. Před oběděm jsme ještě stihli vytvořit přání oddílu k narozeninám. Odpoledne patřilo velké hře týmů, které plnily rozličné úkoly na motivy všech našich táborů.

Po večeři jsme si pustili dlouho očekávané video z tábora a po něm konečně došlo na dort. Nakonec ještě většina členstva vyrazila na zahradu hrát schovku potmě.

V neděli tři skupiny kolovaly po třech stanovištích, na nichž se tvořily vánoční vločky, hrálo divadlo a skládaly básničky. Poté jsme si dali první nácvik koled a losovali vánoční dárky. A pak už nezbylo než poobědvat, sbalit, uklidit a mlhou a větrem vyrazit na vlak.

Pro spoustu lidí to byla první velká výprava a všichni ji v pohodě zvládli, jen tak dál!
 

 

Náhledy fotografií ze složky Výroční splaz na Kamence, 16.-19.11.2023