Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výroční splaz na Dolní Bečvě, 12.-14.11.2010

15. 11. 2010

Letošním Výročním splazem jsme oslavili již 14. narozeniny Bílých hadů; akce se jako vždy zúčastnilo i několik bývalých členů. V pátek jsme třemi vlaky a jedním autobusem dojeli do Dolní Bečvy. Po večeři a zabydlení jsme si už jen promítli pár fotek, zahráli Na upíra a Zuzka za asistence Kačky, která vydatně pomáhala, a Daníka, který neméně vydatně ochutnával ingredience a dojídal zbytky, vytvořila dort. Skončili jsme s tím až o čtvrt na dvanáct.

 

Sobotu jsme zahájili nezbytnou rozcvičkou. Po snídani Radek zorganizoval novou úspěšnou hru Vlkodlaci, pak jsme dělali dřevo. Využili jsme přítomnosti koloběžky a zorganizovali závody dvojic. Závodilo se ve třech disciplínách – jízda jednotlivců na čas, jeden tlačí druhého a kdo dojede setrvačností nejdál. Zvítězily Kačka s Majkou. Po obědě slavně dorazili Márfy s Martinem, když se předtím prošli malebnou beskydskou krajinou, jelikož nepochopili můj naprosto logický popis cesty .

f--081-.jpgOslavný program začal Velkým výročním devítibojem ve čtyřech náhodně rozlosovaných družstvech. Mezi disciplínami byl běh s tenisákem na lžíci, empatie, věž z kostek poslepu, pexeso, trhání co nejdelšího pruhu z papíru, shánění co největšího počtu věcí začínajících na písmena B a H apod. Vítězství vybojovali Bílí, kteří se jakýmsi řízením osudu rozlosovali do sestavy Zuzka, Choroš a Babočka . Promítli jsme si povedenou prezentaci rekapitulující uplynulých 14 let, zazpívali si pár písní a pustili se do rozbalování dárků pro oddíl. Letos mezi dárky vedly čaje, granko a bonbóny, ale dostali jsme také věci neobvyklé, jako čelovku, lupu nebo novou státní vlajku (opět domácí výroby). Všem moc děkujeme! No a pak už nezbylo než zapálit svíčky na dortu, vyfotit se s ním a radostně ho sníst. Zbytek večera patřil volné zábavě.

Poté Choroš vyhecoval Radka a Daníka, pronesli několik odvážných hlášek na téma dobrodružství, sbalili se a vyrazili na Radhošť. Expedice byla úspěšná, drsní muži se vrátili v jednu v noci a ráno jsme je nemohli vzbudit na rozcvičku…

 

Nedělní program začal zdařilými scénkami podle pověstí z našich rodných obcí, a protože bylo nezvykle teplé počasí s bezmračnou oblohou, vyrazili jsme na průzkum okolí. Zahráli jsme si pár her, poseděli na pařezech, poleželi na louce a v poledne se vrátili na základnu.

Čekal nás oběd, balení, důkladný úklid, pár hříček před chalupou a odpoledne anabáze domů. Ve Studénce jsme se spokojeně rozloučili v sedm hodin.

Příští rok oslavíme patnáctiny, tak to musíme vymyslet něco speciálního...