Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výprava na Raduň, 18.10.2014

20. 10. 2014

pa181031.jpgRáno bylo zataženo a mlhavo, ale už během dopoledne se to vybralo a čekal nás nádherný podzimní den. Vlak nás odvezl do Opavy-Komárova, odkud jsme po svých vyrazili směr Raduň. Nejprve nás čekala prohlídka zámku – byla zajímavá a každý si našel něco, co se mu líbilo, ať už to byla knihovna, obrazy, kočárky, dětský pokoj či dobová pračka. Musím podotknout, že během prohlídky se všichni chovali nezvykle civilizovaně a spořádaně, za což jim děkuji.

Pokračovali jsme zámeckým parkem, sbírali barevní listí a usadili se u rybníka. Po Alfově hře s plížením jsme se rozdělili – Papoušci skládali obrázky zámku z různých přírodnin a hráli hru s předáváním vzkazů, Krocani se učili určovat světové strany podle slunce, absolvovali program na připomenutí Václava Havla a zkoušeli novou hru rotovrh.

Poté už jsme museli vyrazit na zpáteční cestu, při níž jsme stihli ještě hru s hledáním slov a skládáním vět, hledali jsme kartičky poschovávané při cestě sem a Krocani soutěžili v odhadu času. Jízda vlakem byla docela dlouhá, ale veselá, a v šest už jsme se loučili ve Studénce.

 

Před prohlídkou zámku Babočka: "Hele, ti ubozí lidé jsou na prohlídku s námi!"
Zuzka: "Omluvíme se jim předem, nebo až potom?"