Jdi na obsah Jdi na menu
 


Víkend na Elišce, 25.-27.5.2018

28. 5. 2018

Počasí na třídenní výpravě jsme měli už vysloveně letní. Zase po delší době jsme vyrazili na Elišku v Hostýnských vrších. V pátek nás tedy čekalo cestování do Fryštáku, zabydlení a zpívání na louce pod měsícem. Ve volných chvílích se hrál badminton a pétanque.

dsc_0509.jpgSobotu jsme zahájili krátkou procházkou k blízkým skalám, cestou jsme poznávali kytky. Odpoledne došlo na velkou akční hru, při níž hráči obíhali stanoviště, plnili na nich různé úkoly (skládání pohárku z papíru, první pomoc, hledání rozdílů, skautský zákon apod.), přičemž je honily záporné postavy o olupovaly je o životy.

Druhou velkou hrou byla úkolovka s handicapy. Týmy se měly vypořádat s deseti záludnými úkoly (vlézt okýnkem do chatky, osmažit topinky, poskládat čepice z papíru…), což bylo komplikováno tím, že každý si vylosoval nějaké omezení (svázané nohy, nepoužívat ruce při jídle, nedotýkat se papíru atd.

Vpodvečer vlčata a světlušky vyráběly loďky z přírodnin, které jsme pak pouštěli po potoce, Krocani měli v rámci Osmičkových roků program zaměřený na život za normalizace. Mimo jiné jsme si četli dobové vtipy :-). Měsíčního večera jsme využili k noční schovce.

V neděli už se stihla jen hra v lese se stavěním přístřešků z celt a krátký program o skalách a nerostech. No a pak se balilo, vařilo a uklízelo. Cestování v horkém dni bylo únavné, ale zvládli jsme to.

Všichni tentokrát byli mimořádně šikovní, aktivní a pěkně spolupracovali.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Víkend na Elišce, 25.-27.5.2018