Jdi na obsah Jdi na menu
 


Skauting doma, leden-únor 2021

14. 4. 2021

V lednu a únoru se střídalo zimní počasí, kdy i ve Studénce se dalo jezdit na běžkách, s počasím téměř jarním. Situace však byla stále neutěšená a návrat k normálu v nedohlednu.

svetlusky.pngProbíhala každoroční registrace členů Junáka a i přes výrazně utlumenou činnost českých skautů o pár stovek opět přibylo – je nás 68 802. Rozrostl se i náš oddíl, zaregistrovali jsme 30 dětí a 7 více či méně aktivních dospělých. Nováčci zatím vydrželi a většinou se pěkně chytají.

Významné události: Kimi a Čilli v ulicích kolem klubovny roznášely letáky s informacemi, jak se letos dá přispět na Tříkrálovou sbírku, když neprobíhá klasické koledování. ČT Déčko připravilo reportáž o skautských aktivitách na doma. Mezi ilustračními záběry se objevily hned dvě koláže z naší aktuální soutěže (obrázky ptáků na krmítku a fotky přírody). A Zuzka byla pozvána, aby naše dálkové soutěže prezentovala ve skautském online vysílání, které mělo za cíl předat tipy a inspiraci ostatním oddílům. Z vrozené skromnosti to však odmítla, a tak dostali prostor povolanější.

Jak bylo zmíněno, probíhala už čtvrtá z našich dálkových soutěží. Účastníci pozorovali a kreslili ptáky na krmítku, zkoušeli záludná cvičení obratnosti, procházeli naučné stezky Poodří, umělecky tvořili na tříkrálové téma, vyplňovali kvízy skautských znalostí, fotili "něco zimního, něco kulatého, něco červeného, něco krásného...", malovali na kamínky bílé hady a vymýšleli hry na online schůzky, které jsme naplánovali na první únorový týden. Protože už to chtělo změnu a bylo načase se zase jednou vidět a promluvit si, byť jen přes obrazovku.

Schůzky jsme rozdělili na 3 části – skautskou, vlčáckou a světluščí. Účast byla bezmála dvoutřetinová. Na programu byly již zmíněné hry, s Krocany a Lamami jsme se navíc zamysleli, jak se nám daří žít podle skautského slibu za pandemie, se světluškami jsme vyluštili tajenku s dopravními značkami a s vlčaty si zopakovali významné osobnosti dějin. Bylo to fajn, ale reálná schůzka je úplně něco jiného...

 

 

Náhledy fotografií ze složky Zimní soutěž