Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sázení stromků u Butovic, 24.10.2015

26. 10. 2015

Kamarádi z ČSOP nás požádali o pomoc se sázením stromků. Původně to měla být akce celého střediska, ale kvůli počasí jsme posouvali termín, a tak nakonec jsme vyrazili my (v poměrně hojném počtu, za což děkuji) a pár Jukijů.

Za krásného slunečného podzimního rána jsme zamířili do polí mezi Butovicemi a Bílovem, kde na nás čekalo asi 70 stromků, které se na tom místě vysazují jako biokoridor pro zvířata. Práce nám šla pěkně od ruky a za necelé dvě hodiny jsme v pohodě byli hotovi.

Za odměnu jsme si rozdělali oheň a opekli párky a po vydatném obědě vypukly hry – na slepého houbaře, což s přehledem vyhrála Houbařova dvojice, dále na chřestýše, hledání čočky v trávě a nejvíce času jsme strávili u vyvolávání čísel – bojové hry jsou prostě nejlepší . Odpoledne jsme se loučili příjemně unaveni s pocitem dobře vykonané práce.

 

zdsc_0888.jpg

 

Pro pořádek ještě musím uvést, že dopoledne bylo zpestřeno hledáním Honzy, kterého jeho bratr Datel odvedl na jiné místo, než kde byl sraz. Po několika telefonátech, v nichž jsem se je pokoušela navigovat, to Datel vzdal a nechal Honzu, ať to dojde sám. Sice mu půjčil svůj mobil, ovšem ten byl natolik chytrý, že se vypnul.

Což jsme my nevěděli a vyslali jsme Honzovi naproti Mirka s mým mobilem. Když dlouho nešli, volal Mirkovi Alf, ovšem dozvěděli jsme se pouze, že Honza nikde není a mobil má vypnutý.

Mezitím Honzu spatřil osaměle bloudit jakýsi pán, který to nahlásil doma Chorošovi a mnoha svým známým. Takže jako první mi volal Choroš, dovolal se však samozřejmě Mirkovi. Někdy v té době jsme naštěstí na horizontu zahlédli postavičku s batůžkem. Usoudili jsme, že takových se tu nemůže pohybovat více, a vyrazili za ním. Skutečně to byl Honza.

Chtěli jsme Mirka z pátrací akce odvolat Alfovým mobilem, jenže jsme se nemohli dovolat. Zkusili jsme to tedy z Baboččina telefonu. Ve chvíli, kdy jsem ho zapnula, volal Choroš, že se doslechl, že nemáme Honzu. Poté se úspěšně vrátil Mirek, takže když mi pak volala ještě Honzova teta a pak i Klárka, že jim známí volali, že jejich známí viděli ztraceného Honzu, už jsem se tím jen dobře bavila.

Takže pokud jste se i vy doslechli, že se nám při hře ztratilo dítě, vězte, že pravda je toto .