Jdi na obsah Jdi na menu
 


Řád skautské vařečky v Ženklavských lesích, 19.3.2016

21. 3. 2016

Měli jsme štěstí na počasí – sice ještě bylo docela chladno, ale sotva jsme v počtu 18 lidí vystoupili ve Štramberku, začalo se jasnit, a nakonec i docela hřálo sluníčko. Cestu přes městečko jsme si krátili pozorovacím bingem a dvěma zastávkami na hřištích, kde jsme se vyřádili na kolotoči a při trénování přemetů.

Poté už nás přivítaly staroslavné Ženklavské lesy, pro oddílové výpravy objevené před 16 lety. Pomalu jsme stoupali vzhůru, poznávali jarní kytky a kreslili plánek trasy.

dsc_0827.jpgPřed polednem jsme se utábořili na kraji paseky, kde vypukl 2. ročník kuchařské soutěže o Řád skautské vařečky. Letos se vařilo na lihových vařičích a tématem bylo sladké jídlo. S krupicí, palačinkami a nudlemi s mákem se utkaly čtyři týmy; roveři a vůdkyně působili jako porota. Hodnotila se nejen kvalita jídla, ale také dodržení časového limitu, úklid a hlavně úroveň spolupráce a komunikace v týmu.

Na to, že tentokrát vařily prakticky jen světlušky a vlčata, dopadlo to nad očekávání dobře – všechno bylo včas, nepřipálené, nerozvařené, chutné. Nikdo si nic nezapomněl, naopak některé týmy vyrukovaly s neuvěřitelnou zásobou různého nádobí. Závod proběhl v pohodě, bez konfliktů, až na drobné výjimky se všichni zapojovali do práce. Konečné výsledky byly hodně vyrovnané, nicméně nakonec bylo vítězství přiřčeno palačinkovému týmu ve složení Míša, Beruška, Vosa a Nelly.dsc_0939.jpg

Lesní cestou jsme stoupali dále na Hlásnici, přičemž se stihly ještě dvě malé hry. Zlatým hřebem výpravy bylo válení sudů z Fojtova kopce a zanedlouho jsme byli u ženklavské zastávky. Čas do příjezdu vlaku jsme strávili hrou na zopakování přírodnin a zaháněnou s létajícím talířem.

Před šestou jsme byli doma, spokojeni s krásným dnem.