Jdi na obsah Jdi na menu
 


Průzkumná výprava: tajemná a pozoruhodná místa Poodří, 26.3.2022

29. 3. 2022

dsc_0260.jpgZdálo by se, že výprava k Nové Horce nemůže být nijak zvlášť zajímavá, ale zase jednou se ukázalo, že dobrodružství čeká kdekoliv - jen ho umět hledat.

Za krásného jarního dne jsme vyrazili v hojném počtu přes louky. Měli jsme domluvenou prohlídku bývalého vojenského areálu Koryta, kde se dříve ve velkých podzemních nádržích skladovalo letecké palivo pro Mošnov. Takže hned po příchodu jsme se vrhli na průzkum, prolezli jsme, co se dalo, a v nádrži si také zazpívali skautskou hymnu - akustika a ozvěna byly parádní.

Poté vlčata a světlušky absolvovaly zdravotnickou hru s namaskovanými poraněními, načež jsme rozdělali oheň a vypukla obědová opékačka.

Odpoledne jsme se přesunuli do zámeckého parku, kde jsme při hrách trénovali měření azimutů, poznávání stromů, opakovali znalosti o Poodří atd. Také jsme kreslili zdejší památný dub a skauti navíc sepisovali události, které za svůj čtyřsetletý život prožil.

V oboře jsme pak zkoušeli spočítat, kolik sněženek roste na jednom metru čtverečním - nejúspěšnější tým jich napočítal přes 110.

Na louce jsme si ještě zahráli ringo a pak už se vydali k domovu.

Byla to povedená výprava s nabitým programem a spoustou zážitků.