Jdi na obsah Jdi na menu
 


Předtáborovka Rešovské vodopády - Sovinec, 12.-14.6.2015

17. 6. 2015

dsc_0678.jpgLetos jsme se vydali prozkoumat zajímavou krajinu v okolí národní přírodní rezervace Rešovské vodopády. Cenou za to bylo dlouhé cestování, kterým jsme strávili celé páteční odpoledne – nejprve jsme jeli vlakem do Rýmařova, pak ještě kousek autobusem, takže vlastní putování začalo až o půl deváté večer. A tak jsme jen došli do nejbližšího lesa, postavili stany a brzy zalehli.

Zásluhou dívčího stanu, kde bylo veselo už od svítání, jsme vstávali dost brzo. Uvařili jsme snídani, sbalili a už v osm hodin byli na cestě. Příjemná lesní cesta podél říčky Huntavy nás zanedlouho dovedla k vodopádům mezi skalami. Cesta místy vedla po dřevěných lávkách, bylo to napínavé a fotogenické. V lese pod vodopády byla pauza na jídlo, odpočinek a čvachtání ve vodě, poté nás čekalo pár kilometrů na soutok Huntavy s Oslavou, kde proběhlo další koupání. A pak už to byl jen kousek na dnešní tábořiště. Došli jsme brzy, takže večer jsme strávili povídáním, vařením apod., až nás do stanů zahnala bouřka.

zdsc_0772.jpgPršelo celou noc, ale když jsme ráno vyráželi, začínalo se jasnit. Netrvalo dlouho a dorazili jsme k hradu Sovinci. Zrovna tam probíhala nějaká velká akce, tak na prohlídku jsme nešli, místo toho jsme se vrhli na občerstvení a suvenýry. Poté bylo potřeba vydrápat se zarostlou cestou, kterou evidentně už dlouho neprošla lidská noha, do kopce. Přečetli jsme si pověst o Sovinci, plnili zkoušku Hada přírodovědce a tak se pomalu blížili k vesničce Karlovu a pak do Paseky na autobus. To už zase bylo dusno a začalo decimovat naše řady. Cestování autobusem a pak z Olomouce vlakem naštěstí nebylo dlouhé, ale i tak nezapomenutelné .

Až na ty tropické teploty to byla fajn výprava, kterou perfektně zvládli i ti, kteří s námi takto putovali poprvé.