Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pololetky na Hájence, 1.-4.2.2024

6. 2. 2024

Jezevčíci a Lamy vyrazili již ve čtvrtek odpoledne. Zbydleli jsme se a večer strávili povídáním o našich vzorech a stolní hrou Soudruhu, nezlob se, která měla velký úspěch.

V pátek po snídani jsme vyrazili do Kopřivnice nakoupit a naproti vlčatům a světluškám. Ještě před oběděm jsme stihli procvičit rozdělávání ohně v mokru - trojice si do 40 minut měly opéct buřta.

Po obědě nás venku čekala ještě hra Ptačí hostina a zbytek odpoledne jsme věnovali výrobě stolních her. Po večeři pak přišel na řadu čtenářský večer, kdy jsme si navzájem četli ukázky z našich oblíbených knih.

dsc_0827.jpg

V sobotu jsme vyrazili na vyhlídku a zříceninu Šostýna. Cestou zpět měly týmy za úkol dopravit až k chalupě vajíčko a nerozbít ho, což bylo komplikováno tím, že kus cesty měly jít svázené, poslepu, utíkat, nést jednoho člena apod. Přežilo jedno vejce ze tří.

Zatímco se vařil oběd, plnily se různé úkoly ze Stezky, za což členstvo získávalo poukázky na ingredience - z nich jsme pak po obědě pekli lahodné sušenky.

Další záludnou kreativní výzvou bylo vyrobit ze starých CD, dřívek, kroužků a jiných odpadních věcí libovolný "vynález" a natočit na něj reklamu. Všech pět tvůrčích týmů se s tím popralo bezvadně.

Za šera jsme si venku zahráli běhací hru s prskavkami a po večeři si pustili film o přírodě.

V neděli jsme skládali z papíru nebe-peklo-ráj, hráli terénní domino s turistickými značkami, zpívali a proběhl také trojprogram na rozšiřování obzorů - sebeúcta, zimní nebezpečí, vliv hudby a tance na psychiku člověka - každý se zúčastnil toho, co ho zajímalo.

A pak už nezbylo než poobědvat, sbalit, uklidit a vyrazit na vlak. Ačkoliv počasí bylo předjarní, takže jsme si neužili zimních radovánek, byla to moc fajn akce.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Pololetky na Hájence, 1.-4.2.2024