Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ivančena, 23.4.2016

25. 4. 2016

Letos jsme se už počtrnácté vypravili na Ivančenu, abychom si připomněli oběť našich skautských bratří, kteří za druhé světové války položili životy v boji za naši svobodu.

dsc_0520.jpg

Předpovědi počasí byly jako obvykle katastrofické, skutečnost však byla daleko méně dramatická - až na krátkou odpolední přeháňku bylo hezky a místy i slunečno. Ve Frýdlantě jsme dlouho čekali na autobus, takže zpoždění jsme doháněli zvýšeným pochodovým úsilím. Od Rajské boudy až k mohyle jsme to zvládli za hodinu čtyřicet minut, což je slušné.

I tak jsme dorazili až pár minut po poledni, takže ze vzpomínkového obřadu jsme toho vzadu moc neslyšeli. Odpočinuli jsme si, podívali se po známých, přidali na mohylu kameny (letos poprvé jsme neměli jeden větší společný, ale každý si pomaloval svůj malý) a po pokřiku společně s polaneckým oddílem scházeli úbočím Lysé do údolí. 

Na Albínově náměstí jsme si zahráli lidské pexeso a v Ostravici akci zakončili u našeho oblíbeného stánku se zmrzlinou a jinými pochutinami. V sedm jsme utahaní, ale spokojení byli doma.