Jdi na obsah Jdi na menu
 


Indiánské léto na Polaně, 28.-30.9.2018

2. 10. 2018

bh--11-.jpgAčkoliv prudké ochlazení v minulém týdnu dosti zredukovalo počet účastníků, vyrazilo nás za dobrodružstvím a romantikou valašských hor slušných dvacet. Páteční dopoledne jsme strávili dlouhým cestováním do Velkých Karlovic, odkud bylo potřeba vystoupat ještě pár kilometříků k základně. Nutno říci, že i nováčci to zvládli nad očekávání dobře.

Po zabydlení začal program scénkami na téma řešení konfliktů, načež jsme se vrhli na zdolávání zdejších lanových překážek. Poté jsme stříleli z luku a připravovali dřevo na opékání večeře. Když se setmělo, vyráželi nováčci na tradiční svíčkovou pouť, v jejímž závěru obdrželi skautskou Stezku. Pak jsme ještě chvíli zpívali a docela brzo se šlo spát.

Sobotní ráno bylo chladné a zamračené, přesto jsme po rozcvičce a snídani vyrazili na hřeben na krátký průzkum okolí. Družiny při tom s nečekaným zaujetím soutěžily v hledání jedlých hub, barevného listí, co nejtlustšího stromu apod.

Velkou část odpoledne jsme věnovali hře Dobývání hradů. Každý z deseti hradů byl dobyt po splnění určitého počtu úkolů z předepsaných oborů - léčitelství a znalost přírody, řemesla, bojový výcvik, strategie a bystrá mysl, služba bližním. V rámci oborů už si konkrétní úkoly družiny samy volily z nabídky. Vydrželi jsme u toho dvě hodiny a konečné výsledky byly pěkně vyrovnané.

zdsc_0203.jpgKrocani se pak učili zacházet s GPS, vlčata a světlušky četly o Mauglím/Kouzelné lucerně. A protože se vyjasnilo, v podvečer jsme ještě vyrazili na nedalekou dřevěnou rozhlednu, abychom se pokochali západem slunce. Přestože se zpočátku některým moc nechtělo, nakonec to stálo za to a byl to jeden z vrcholů celé akce.

Neděle zase byla slunečná. Dopoledne jsme se utkali v drsném kanadském dřevorubeckém závodě - první místa ve svých kategoriích vybojovali Paťka, Šmudla, Rejsek a Mirek. Zároveň s tím probíhala zkouška Hada pamatováka, tu ale zatím skolilo jen pár Vorvaňů.

No a pak už se rychle vařil oběd, balilo, uklízelo a už o půl druhé jsme vykročili na autobus. Tentokrát přes kopec na Horní Bečvu. Cestování jsme využili k hodnocení výpravy a před sednmou jsme úspěšně dorazili do Studénky.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Indiánské léto na Polaně, 28.-30.9.2018