Jdi na obsah Jdi na menu
 


Indiánské léto na Barborce, 6.-8.10.2023

9. 10. 2023

V poněkud slabším počtu jsme vyrazili na první víkendovku roku. Cestování do Kunčic proběhlo v pohodě, zabydleli jsme se v chalupě a hned vypukl program: seznámili jsme se s historií stavby Kanadské pacifické železnice, což je téma naší celovíkendové hry. Ta prověří nejen tábornické dovednosti, fyzickou zdatnost a spolupráci, ale též strategické a kreativní myšlení. A hned poté týmy vyrazily do tmy vyměřovat trať pomocí azimutů.

dsc_0192.jpgV sobotu po rozcvičce a snídani jsme pokračovali dalším akčním úsekem na tém nebezpečná trať, načež jsme se vypravili na krátkou procházku po okolí. Hledali jsme houby, poznávali stromy a trénovali všímavost. Na louce jsme si ještě užili novou míčovou hru Revoluce a pak jsme šli vařit oběd.

Odpoledne bylo překrásné a slunečné. Stavba železnice pokračovala drsným kanadským dřevorubeckým závodem, výrobou dynamitu (rozdělávání ohně a jeho šíření do metr vzdáleného cíle) a dalšími dvěma úkoly.

Po večeři proběhla svíčková stezka pro nováčky, poté skauti a roveři vyrazili na menší noční pochod. Světlušky strávily večer veselými hrami u krbu.

V neděli pršelo. Týmy dostaly za úkol vyrobit ze špejlí, čtyř papírů a provázku schránku pro vejce, aby přežilo pád z třímetrové výšky. Všechny to úspěšně zvládly a tím také všehny zároveň dostavěly poslední etapu trati.

Poté jsme s nečekaným elánem asi hodinu zpívali a pak už byl čas na oběd, balení a úklid. Odcházeli jsme už za sluníčka spokojeni s vydařenou akcí.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Indiánské léto na Barborce, 6.-8.10.2023