Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cyklovýprava na Meleček, 21.-23.6.2019

25. 6. 2019

zdsc_0987.jpg

Letošní předtáborovku jsme pojali netradičně a zase po letech vyrazili na celý víkend na kolech. Akce byla určená pro starší polovinu oddílu, nakonec nás vyrazilo sedm statečných.

V pátek jsme vlakem odjeli do Vítkova, odkud jsme kolem Moravice pokračovali 22 km na Meleček. Díky Chorošovým zkratkám po turistických značkách jsme si užili tlačení naložených kol do ne zrovna mírného kopce, takže to dnes bylo docela náročné. Na kopci u Domoradovic nás zastihl západ slunce, pak už nás čekal sjezd do údolí Melečku a v devět hodin jsme byli u srubu. 

V sobotu jsme jeli polehku okruh okolím - užili jsme si prolézání Vikštejna, dvě hospůdky a čvachtání v Moravici. Počasí bylo oproti předpovědím slunečné, rozpršelo se až poté, co jsme se vrátili ke srubu a osvěžili se v potoce. Večer jsme strávili vařením, psaním kroniky, malou procházkou a hraním Sabotéra.

V neděli jsme uvařili snídani, sbalili, uklidili a po deváté vyjeli. V Žimrovicích jsme nakoupili a pak nás čekala jízda moc pěknou cyklostezkou do Hradce a odtud nekonečné stoupání do kopce. Odměnou nám byly malebné lesy a pak super dlouhý sjezd ze Skřipova do Bílovce. V Bílovci jsme krátce navštívili Mirka a pak už to přes pole nebylo daleko do Studénky. Slavně jsem dojeli už ve dvě hodiny.

Celkem jsme ujeli 100 km, bylo to náročné, ale všichni účastníci byli stateční a neopouštěla je dobrá nálada. Takže díky všem!

 

Náhledy fotografií ze složky Cyklovýprava na Meleček, 21.-23.6.2019