Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bobování nad Ženklavou, 20.1.2024

22. 1. 2024

Sníh, který se celé dva týdny držel, během čtvrtka roztál. Večer se však zase ochladilo a přes noc znovu nasněžilo, takže po pěti covidových nebo bezsněhových letech jsme konečně zase mohli vyrazit na bobovací výpravu.

Sešli jsme se za slunečného a mírně mrazivého rána v nečekaně hojném počtu 18 účastníků. Ve vlaku každý vyplnil dotazníček s údaji o sobě (nejlepší vánoční dárek, neoblíbené jídlo apod.) a ten si pak připnul na batoh. Během celého dne jsme si tak mohli nastudovat o ostatních všechny informace a odpoledne před odjezdem jsme je využili při hře.

dsc_0642.jpgVystoupili jsme v Ženklavě a vyrazili na náš oblíbený Fojtův kopec. Cestou týmy fotily různé přírodní úkazy a zadaná selfíčka do fotografické soutěže.

Na kopci jsme si vydechli a vzápětí s vrhli na zběsilé jízdy na bobech, saních i jiných vozidlech. Bylo to akční a fotogenické.

Když jsme se dostatečně vyřádili, přesunuli jsme se k lesu na první opékačku roku 2024. Dřevo bylo omrzlé a zasněžené, takže jsme dost dlouho bojovali s rozděláním ohně, ale kolektivním úsilím se nám to nakonec podařilo.

Po jídle jsme ještě chvíli bobovali na mírnějším svahu. Pak jsme se zase přesunuli na kopec, kde jsme využili výhledu na Beskydy k tomu, abychom procvičili orientaci v mapě. A poté už nás čekal závěrečný sjezd zpátky k Ženklavě.

Ve vesnici jsme objevili zamrzlý rybníček, kde už se klouzali nějací lidé, tak jsme se k nim samozřejmě přidali a neplánovaně si užili další zimní radovánky. Nikomu se nechtělo odcházet, ale vlak nepočká.

Ve čtyři hodiny jsme se úspěšně vrátili do Studénky. Krásně jsme si to dnes užili.

 

Náhledy fotografií ze složky Bobování nad Ženklavou, 20.1.2024