Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co všechno děláme?

t04--084-.jpg

  Každý týden se scházíme v klubovně.

 

  Jednou až dvakrát za měsíc se koná celodenní nebo víkendová akce - výprava do přírody nebo za kulturou, víkend na chatě,skaut-junak-studenka-bili-hadi--10-.jpg velká hra po městě, táboření pod stany, sáňkování nebo výprava na kolech…

 

  V červenci jezdíme na tábor.

 

  Pomáháme lidem i přírodě, hrajeme hry, sportujeme, vaříme, učíme se první pomoc i jiné užitečné věci, poznáváme přírodu i historii, navštěvujeme hrady a muzea, zpíváme, vyrábíme a tvoříme, objevujeme nová místa…

 
 
 
 

Proč stojí za to přidat se k nám?

 tabor-2008-120.jpg
  najdeš partu dobrých kamarádů a užiješ si s nimi plno zábavy
 
  zahraješ si řadu nových her a získáš spoustu zajímavých zážitků
 
  budeš mít příležitost pomáhat druhým a ukázat, co dokážeš
 
  naučíš se mnoho užitečných věcí
 
  prožiješ nezapomenutelné tábory, dobrodružné výpravy a spoustu dalších akcí 

 

 

Co o oddíle říkají jeho členové?

t13--26-.jpg  "Do skautu chodím proto, že tu mám kamarády. Naučil jsem se vázat uzly a být dýl bez rodiny. Líbí se mi, jaká je tu atmosféra." (Bobřík, 9 let)

 

  "Mně se na oddíle líbí to, že je tady hodně kamarádů, taky zábavy a her. Také se v oddíle naučíme první pomoc, uzly atd. Můj největší zážitek byl ten, když jsem byla na svém prvním táboře bez rodičů. Oddíl mám moc ráda." (Žabka, 10 let)

 

t13--55-.jpg  "V oddíle se mi líbí to, že se pokaždé naučíme něco nového. Hrajeme různé hry, které neznáme. Baví mě hrát hry a jezdit na jednodenní i třídenní výpravy. Chodím tady proto, že mě to baví a mám tu všechny ráda." (Vážka, 10 let)

 

dsc_0649.jpg  "Mně se v oddíle moc líbí, hlavně proto, že jsem se toho hodně naučil, např. první pomoc, vařit nebo se osamostatnit. Nejlepší je, že jsem se tyto věci mohl naučit s nejlepšími kamarády. Můj největší zážitek byl, když jsme hráli táborové divadlo Saturnin." (Méďa, 12 let)

 

dsc_0674.jpg  "Na oddíle je nejlepší, že jsme super parta. Já sám jsem dlouho hledal nějaký dobrý kolektiv a chodil jsem celkem do tří kroužků, z nichž mě skauting nadchl nejvíce. Můžu garantovat, že se nebudete nudit – skvělé soutěže, zábavní členové. Úplně nejvíce se mi líbí vícedenní výpravy, které jsou obohaceny spaním pod širákem a posloucháním písně lesa. Prostě úžo. Ne že bychom si jen hráli; na schůzkách, na táboře i na výpravách se vždy něco nového dozvíte a nikdy nevíte, kdy se to může hodit. Jak jsem řekl, je to úžo – tenhle oddíl bych nevyměnil za žádný kroužek na světě..." (Radek, 14 let)

 

skauting-junak-skauti-studenka--4-.jpg

  "Když jsem byla malá, znamenal pro mě skaut především spoustu skvělých zážitků, legrace a kamarádů. Teď o pár let později k tomu přibyla řada dalších věcí a stále přibývají... Nejvíce mě asi baví naučné programy a táborový život, ale úplně nejradši mám chvíle, kdy si sedneme vedle sebe a jen tak si povídáme. Mezi zážitky, které mi nejvíce utkvěly v paměti, patří, když jsme jednou v týpí skoro celou noc zpívali všechny písničky z oddílových zpěvníků, a taky roverský zdravoťák." (Čilli, 16 let)

 

dsc_0078.jpg  "Ze začátku mě bavilo to tajemno okolo skautingu, ten samý pocit jako při čtení Rychlých šípů… Když jsem byl trochu starší, začaly mě bavit i jiné činnosti v oddíle, např. výpravy a hry – hlavně teda ty fyzické :). Ale úplně nejhezčí zážitky mám z putování po horách a kopcích, kde jsme přespávali pod stany a lezli po skalách. Ale ať už to bylo v klubovně, na výpravě nebo kdykoli jsme se sešli, všude jsem měl okolo sebe dobré kamarády, na které jsem se mohl spolehnout a se kterými byla sranda – a to je hlavní..." (Márfy, 17 let)

t08--091-.jpg

 

 

Kontakty, klubovna a schůzky

Kdo nás vede

Termíny akcí

 

 

 

 

 

 

t14--45-.jpg

f--29-.jpg

f--071-.jpg

dsc_0810.jpg

studenka-skauting--3-.jpg